Mooi Weer & Zo.

Disco Pigs large hero image

Disco Pigs

Disco Pigs dompelt je onder in de wereld van feest, dans en disco. Een jongen en een meisje groeien op in een onbeduidende wijk van een grote stad. Om zich tegen de boze buitenwereld te beschermen, verzinnen ze hun eigen werkelijkheid. Met z’n tweeën kunnen ze alles aan. Totdat liefde het feest bederft. 

Schrijver Enda Walsh is onder meer bekend door zijn scenario voor David Bowie’s musical Lazarus. Zijn grote doorbraak was Disco Pigs, in 1996. 

Regisseur Lynn Schutter gaat op zoek naar de kwetsbaarheid achter het harde gedrag van de jongeren in dit toneelstuk: “De personages uit Disco Pigs verlangen naar een stad, een plek waar ze ongestoord kunnen rebelleren, dansen en zuipen. Ontsnappen aan hun kleine bestaan. In onze versie van dit Ierse verhaal gaan de personages uit in Rotterdam. Een grote stad, een stad met mogelijkheden en kansen. Maar wat als je deze niet hebt door een ‘lagere’ sociale status?” 

REGIE Lynn Schutter 
TEKST Enda Walsh
DRAMATURGIE Alexander Schreuder
VIDEO Finn Borath
DECOR David van der Wees
SPEL Julia Diepstraten, Mendel van der Ploeg (stage)

Voor aanvang serveren wij voor ons publiek een vegetarische maaltijd. Na afloop van de voorstelling is er voor de liefhebber ook nog een toetje.

Mochten er nog vragen zijn rondom allergieën e.d. kun je mailen naar: keuken@mooiweerenzo.nl

 • Te zien

  vanaf 21-4-2022

 • Aanvang

  18.00u Inloop & eten

  19.30u Voorstelling

 • Duur

  ca. 1 uur

 • Prijs

  €22,50 incl. maaltijd

  Studenten €10,- incl. maaltijd met ACTIECODE = #STU2122